Prijs op aanvraag

Informatie: Schudder Pottinger HIT V 11100

NIEUWE AANBOUWSCHUDDER MET 10 ELEMENTEN: POTTINGER HIT V 11100

Sterke prestaties, compact ontwerp
Tijdens transport onwaarschijnlijk klein, op het veld één van de grootsten: de aanbouwschudder met tien elementen van PÖTTINGER. Boordevol technische hoogstandjes levert hij voortreffelijk schudwerk over een grote breedte.
De HIT V 11100 combineert met zijn elementen van 1,42 m een werkbreedte (DIN) van 10,70 m uitstekende schudkwaliteit met grote kracht.

Hydraulische centreercilinder
Bij onze schudder met tien elementen zorgen twee hydraulische centreercilinders aan de aanbouwhok voor een milde, automatische centrering van de machine op de kopakker. Tijdens het werk zorgen ze voor een rustige naloop van de schudder.
Per hydraulische cilinder vangt een stikstofaccumulator de horizontale bewegingen op. Een bijkomend rubberen stootkussen dempt de schokken.

Aandrijving 1000 omw/min
De HIT V 11100 is ontworpen voor een aftakastoerental van 1000 omw/min. Dat zorggt voor lage draaimomenten in de ingaande aftakas. Tegelijkertijd geniet u van de maximale flexibiliteit met de toerentallen van de elementen. Bij een lager toerental of bij gebruik van de 540 E-aftakas werkt u bijzonder voorzichtig met droog hooi.
Nachtzwaden kunnen eenvoudig gemaakt worden door het aftakastoerental te verlagen tot 540 omw/min.
Een overbelastingsbeveiliging is ingeboud in de aftakas. De vrijloop bevindt zich in de ingaande as.

Robuuste bouw, lange levensduur
De voorste beschermbeugels verhogen als dragend element de stabiliteit. De vakwerkconstructie verstijft de geschroefde vormbuizen van het hoofdframe en verhoogt zo het draagvermogen en de levensduur van de volledige schudder.

Compact tijdens transport
We praten niet enkel over een compacte transportstand, we bieden die ook aan. Wanneer die geparkeerd staat, heeft onze schudder met tien elementen slechts een hoogte van 3,40 m en een breedte van 2,99 m nodig. Maximale compactheid. Het lage zwaartepunt garandeert bovendien maximale veiligheid in het wegverkeer.
Twee elementen aan elke kant worden 180° naar binnen gedraaid. Alle elementen kunnen ook in de transportstand vrij draaien.
Waarschuwingsborden en ledverlichting zijn standaard.

Technische gegevens
Werkbreedte DIN 10,70 m
Transportbreedte 3 m
Transporthoogte 3,70 m
Opberghoogte 3,40 m
Gewicht 1600 kg
10 elementen
6 armen per element
Diameter elementen 1.42 m
Banden elementen buiten / binnen 16x6.5-8 / 16x9.5-8

Uitvoering stockmachine
DURASTAR tanden 10 mm
Transportbeveiliging met kabelploeg
Hydraulische schuinverstelling
Wikkelbescherming
 

Interesse in een POETTINGER?
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Vrijblijvende offerte aanvragen? Vul ons contactformulier in.